La campanya 'Restaurants contra la fam' enceta la seva sisena edició i ho fa de la mà del xef d'El Celler de Can Roca, que l'apadrina. La iniciativa, impulsada per l'organització internacional Acció Contra la Fam amb l'objectiu de captar fons per lluitar contra la desnutrició infantil, es durà a terme entre el 15 de setembre i el 15 de novembre.
Enguany, 180 establiments de tot l'Estat s'hi han sumat, 77 dels quals es troben a Catalunya. Els restaurants que s'hi adhereixen han d'escollir dos plats solidaris de la seva carta i cada vegada que els serveixin han de donar entre 0,5 i 2 euros a la campanya.Tot i que la quantitat pot semblar minsa, el cert és que ha s'han recaptat gairebé mig milió d'euros des del 2010. Tan sols l'any passat es van aconseguir 125.000 euros, xifra que s'espera superar, ja que el nombre d'establiments ha augmentat un 21% i de mitjana cadascun aporta 170 euros.
La campanya ha arrencat amb la preparació dels dos plats que se serviran com a solidaris al Roca Bar de l'Hotel Omm de Barcelona, una amanida verdal inspirada en les aromes del vi, amb notes de mango i espàrrecs, i un pollastre tenduri.
A través de la plataforma 'reservOn', els ciutadans poden cercar els establiments participants a nivell estatal. El padrí de la campanya, Joan Roca, ha destacat que "és un honor ser útil" des de la "posició privilegiada" que tenen ara els cuiners.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari